?

Jeg føler meg litt som en bedrager i forholdet mitt. Er det normalt?

Kvinne 25 . 12 Mai 2020
Spørsmål

Jeg føler meg litt som en "bedrager" når det gjelder forholdet mitt. Jeg føler at forholdet vårt er veldig bra generelt. Vi er en god match, vi bryr oss veldig mye om hverandre og vi skal flytte sammen veldig snart. Jeg føler meg som en "bedrager" fordi jeg ikke vet om følelsene mine er "bra nok". Kjæresten min har sagt han elsker meg, og har uttrykt at han ser en framtid med meg. Han har til og med uttrykt at forholdet vårt er viktigere for han enn å få barn(han er 29 og ønsker barn, jeg er 25 og er ganske sikker på at jeg ikke vil ha barn). Jeg ser en framtid med han også, men jeg vet ikke om jeg ser for meg barn og ekteskap. Jeg vet ikke om jeg elsker han eller om jeg kommer til å gjøre det heller. Eneste jeg vet nå er at han betyr veldig mye for meg, og at jeg ønsker å være med han. Jeg tenker ofte på om jeg må slå opp fordi jeg ikke klarer å leve med "skyldfølelsen". det føles urettferdig ovenfor han at jeg ikke er 100% på samme side som han. Er det normalt å føle det slikt?

Kvinne (25)
Sosionomen svarer
Hei

Du stiller et spørsmål som jeg tror mange tenker på, og ja det er helt normalt. På et eller annet tidspunkt i løpet av forholdet har nok de fleste vært innom den følelsen av tvil som du beskriver her.Jeg synes ikke at du skal ha skyldfølelse for det du føler.   

Du forteller at dere skal flytte sammen snart, og dere står dermed foran en overgang hvor dere går et "steg opp" i relasjonen dere imellom. Reflekterer  du kanskje ekstra på om du har sterke nok følelser for kjæresten din pga dette?

Mange jeg snakker med har veldig høye forventninger til hva et forhold skal være - i noen tilfeller blir slike forventninger perfeksjonistiske og vanskelig  å oppnå. Tenk igjennom hva forventningene dine til hva et forhold skal være, og hvilke følelser du burde ha. Hva er godt nok? Og hva er å elske noen? Er det å ha varme følelser og å like å være sammen med noen? Husk at alle ikke er forelsket hele tiden, og at følelser vil gå opp og ned

Siden kjæresten din er noen år eldre enn deg er det ikke så unaturlig at han er mer klar for ekteskap og barn. Det kan jo være en modningsprosess hos deg? Jeg tror det er viktig at du snakker med ham din om dette. Vær ærlig på at du vil vente med ekteskap og barn. 

Ta tiden litt til hjelp. Husk at kjærligheten må holdes varm, så gjør fine og hyggelige ting sammen. Prøv å ikke dyrke tvilen, men tenk heller på de gode kvalitetene kjæresten din har, og hva du selv kan gjøre for å holde forholdet varmt. At du og kjæresten din har en god match og har det fint sammen er jo et godt utgangspunkt for å finne ut av dette sammen.

Trenger du noen å snakke med kan du eventuelt undersøke samtaletilbudet ved din samskipnad. 

Hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?